Ceaiul care poate deveni „otravă” pentru corp: când și cât ar trebui consumat

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaiul verde     Foto: Pixabay
Ceaiul verde Foto: Pixabay

Ceaiul poate deveni „otravă” pentru corp. Este foarte important când și cât este consumat, pentru a putea beneficia de proprietățile sale curative.

Ceaiul verde are o mulțime de beneficii asupra organismului, dar atenție! Dacă depășiți trei căni pe zi, ceaiul verde devine „otravă” pentru corp. Pe termen lung sau în doze mari, ceaiul verde poate avea o serie de efecte secundare, mare parte dintre ele fiind provocate de nivelul mare de cafeină pe care-l conține plantă.

Printre reacțiile cel mai des întâlnite sunt:

dureri de cap, stări de nervozitate, insomnie, stări de vomă, diaree, palpitații cardiace, amețeală, stări de confuzie.

De asemenea, ceaiul verde poate afecta nivelul de fier din sânge. De vină este unul dintre compușii ceaiului, taninul, care poate să absoarbă fierul, unul dintre elementele minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Pentru a nu ajunge la un dezechilibru în organism, este de preferat să consumați ceai verde între mese.

Persoanele care suferă de tulburări de somn, cele cu probleme cardiace grave și bolnavii aflați sub tratament psihotrop trebuie să ceară acordul medicului înainte să consume ceai verde. Și cei cu tulburări ale somnului trebuie să îl consume cu moderație, în timp ce femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni renale sau ulcer ar trebui să îl evite.

Citește continuarea pe DC NEWS și află toate detaliile despre ceaiul verde și efectele lui în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel