Ceaiul care șterge ridurile. Cum se folosește, de fapt

Monika Baciu |
Data publicării:
ceaiul - FOTO: Freepik@wavebreakmedia
ceaiul - FOTO: Freepik@wavebreakmedia

Acesta este ceaiul care șterge ridurile este unul din cele mai consumate. Cum trebuie, de fapt, să îl folosești pentru a avea efecte maxime.

Ceaiul care șterge ridurile. Băutul de ceai are o istorie de sute, dacă nu de mii de ani, și a avut un rol esențial în cultura asiatică. Ceaiul este atât de venerat încât este utilizat pe scară largă pentru menținerea sănătății și a bunăstării, fiind sărbătorit în numeroase ceremonii.

Astăzi, teste clinice au demonstrat că ceaiul poate ajuta la prevenirea diabetului, accidentelor vasculare cerebrale, poate calma sistemul digestiv, îmbunătăți memoria, ajuta în problemele respiratorii, îmbunătăți aspectul pielii și lupta împotriva depresiei.

Ceaiul calmează și liniștește emoțiile, dar poate, de asemenea, să ajute organele din corp să funcționeze mai bine prin eliminarea toxinelor. Aceasta, la rândul său, aduce beneficii pielii noastre, potrivit Top 10 Teas.

Ceaiul de mușețel, efect asupra ridurilor

Fiind una dintre cele mai vechi plante medicinale la nivel global, mușețelul a găsit o utilizare extinsă și în lumea modernă de astăzi. Ceaiul de mușețel este alegerea perfectă pentru multiple probleme, datorită beneficiilor sale excelente antioxidante și antiinflamatoare, fiind potrivit pentru curățarea pielii. Deoarece este larg disponibil, este ușor să te bucuri de avantajele sale pentru piele și păr.

Florile uscate de mușețel sunt folosite pentru a prepara acest ceai. Activitatea antiseptică și antiinflamatoare a ceaiului de mușețel ajută la eliminarea bacteriilor infectioase, a ciupercilor și reduce inflamația acneei.

Bisabolol și flavonoidele prezente în ceaiul de mușețel stimulează vindecarea rapidă și au proprietăți anticancerigene. Aceste compuși au fost incluși în cremele cosmetice pentru a accelera vindecarea și a îmbunătăți textura pielii. Flavonoidele prezintă proprietăți antioxidante, care contracarează radicalii liberi care pot deteriora celulele pielii, provocând apariția ridurilor.

Vezi și: Depresia de ianuarie, ce este și cum o recunoști. De ce ne afectează prima lună din an

Beneficiile ceaiului de mușețel pentru piele

Ceai de mușețel - FOTO: Freepik@madiamira

Pielea ta este plină de impurități și celule moarte. Proprietățile antioxidante și de curățare ale ceaiului de mușețel pot fi folosite pentru a exfolia pielea. În afară de băutul ceaiului herbal, poți să faci o mască facială cu mușețel.

Iată ce beneficii are ceaiul de mușețel asupra pielii

- Stimulează vindecarea. Amestecă puțină apă sau orice ulei esențial și aplică pe răni pentru a accelera procesul de vindecare.

- Tratează arsurile minore de soare și se utilizează topic cu alte remedii naturale precum mierea și uleiul de migdale.

- Agenții antioxidanți din ceaiul de mușețel distrug radicalii liberi și previn îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor.

- Experții spun că acneea este provocată în principal de inflamație. Proprietățile antiinflamatoare ale ceaiului de mușețel reduc inflamația acneei, potrivit Skin Disease Remedies.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă îți miroși propriile flatulențe. Ce spune mirosul despre sănătatea ta

Ceaiul de mușețel, cum se folosește pentru piele

- Plasează pliculețe de ceai de mușețel răcit sub ochii umbriți pentru a elimina cearcănele. Utilizarea repetată este importantă pentru a vedea rezultate pozitive.

- Hidratează-ți pielea din interior și din exterior atunci când este consumat în mod regulat.

- Plasarea pliculețelor de ceai de mușețel va calma ochii obosiți.

-Amestecă-l cu ulei de măsline și zahăr alb pentru a-ți proteja pielea de razele UV nocive și pentru a hidrata pielea uscată.

- Amestecă-l cu ovăz și ulei de migdale și poate îndepărta impuritățile de pe piele.

- Studiile au dovedit că aplicarea locală a măștii de mușețel poate ameliora simptomele eczemei.

- Proprietatea naturală de înălbire a ceaiului de mușețel poate lumina petele întunecate și contribui la înălbirea pielii.

- Aplică o mască de mușețel peste leziunile de acnee pentru a reduce inflamația și umflarea.

Ceaiul de mușețel, aprobat de dermatologi

Dermatologii spun că există motive întemeiate să se creadă că această floare comună are beneficii pentru piele - de la vindecarea rănilor până la anti-îmbătrânire.

"Proprietățile minunate de calmare, vindecare, antioxidante și antiinflamatorii ale mușețelului îl fac un ingredient popular în îngrijirea pielii", spune Dendy Engelman, MD, FACMS, FAAD, un dermatolog cosmetic certificat și chirurg Mohs la Shafer Clinic din New York City, potrivit Healthline.

Mușețelul conține antioxidanți puternici, inclusiv polifenoli și fitochimicale. Când este aplicat pe piele, poate ajuta la reducerea semnelor îmbătrânirii prin protejarea pielii de deteriorarea provocată de radicalii liberi.

"Acelerează regenerarea celulelor și țesuturilor, reducând apariția liniilor fine și conferind pielii un aspect tânăr", spune Engelman.

Vezi și: Durerile de stomac, semn subtil al unui cancer agresiv. La ce alte schimbări să fii atent

Cum să folosești ceaiul de mușețel

Îngrijirea feței - FOTO: Freepik@milanmakovic

Mască de vindecare pentru față

Ingrediente

- un pliculeț de ceai de mușețel

- o lingură de gel de aloe vera

- două linguri

- miere

- apă caldă

Adăugați pliculețul de ceai și apa caldă într-o cană și lăsați-l să stea. Adăugați gelul de aloe vera și mierea într-un castron. În timp ce este încă cald, adăugați linguri de ceai în castron până când obțineți o consistență similară pastei.

Întindeți masca pe pielea curată și uscată. Lăsați-o timp de 10 până la 15 minute. Clătiți cu apă caldă și ștergeți.

Mască și scrub antioxidant pentru față

Ingrediente

- un pliculeț de ceai de mușețel

- 1/2 banană, zdrobită

- două linguri de ovăz coloidal

- două linguri de miere

- apă caldă

Adăugați pliculețul de ceai și apa caldă într-o cană și lăsați-l să stea. Adăugați banana zdrobită, mierea și ovăzul într-un castron. În timp ce este încă cald, adăugați linguri de ceai în castron până când obțineți o consistență similară pastei.

Întindeți masca pe pielea curată și uscată. Lăsați-o timp de 10 până la 15 minute. Clătiți cu apă caldă, exfoliind în timp ce spălați, și ștergeți.

Mască de calmare pentru față

- un pliculeț de ceai de mușețel

- o lingură de miere

- o lingură de apă de trandafiri

- apă caldă

Adăugați pliculețul de ceai și apa caldă într-o cană și lăsați-l să stea. Adăugați mierea și apa de trandafiri într-un castron. În timp ce este încă cald, adăugați linguri de ceai în castron până când obțineți o consistență similară pastei.

Întindeți masca pe pielea curată și uscată. Lăsați-o timp de 10 până la 15 minute. Clătiți cu apă caldă și ștergeți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel