Cearcănele: ce le cauzează și cum scapi de ele

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Cearcane
Cearcane

Când suntem obosiți, cearcănele sunt adesea primele lucruri pe care le observăm în oglindă. Iată ce le declanșează și cum scăpăm de ele:

Genetica, îmbătrânirea, lipsa somnului și alergiile joacă adesea un rol major în cât de vizibile sunt cearcănele noastre. 

Persoanele cu pielea mai închisă la culoare pot dezvolta depuneri de pigmentare sub ochi, care pot apărea ca pete întunecate. 

Cei cu pielea mai deschisă sau subțire sub ochi pot avea vase de sânge mai vizibile, care pot arăta ca umbre întunecate. Aceste umbre pot fi cauzate și de pierderea de colagen în piele pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce face pielea mai subțire.

Alergiile sunt un alt factor, congestia nazală și frecarea constantă a ochilor întunecând zona din jurul ochilor ca urmare a umflării vaselor de sânge. 

Modificările hormonale în timpul sarcinii, somnul insuficient și o dietă slabă sunt, de asemenea, vinovați obișnuiți.

Ce putem face pentru a reduce cearcănele

Deși cearcănele ereditare nu vor dispărea niciodată complet - o dietă sănătoasă, somn din abundență și câteva trucuri de înfrumusețare pot ajuta la reducerea aspectului întunecat al zonei de sub ochi. 

Având în vedere sănătatea dumneavoastră generală, încercați să mâncați o dietă echilibrată, plină de fructe, legume și bogată în vitaminele K și B12. 

Pentru pigmentare, cremele retinoide pot ajuta la estomparea zonelor mai întunecate, în timp ce serurile hidratante pentru ochi pot ajuta la reducerea aspectului vaselor de sânge vizibile.

Cu toate acestea, uneori, dar doar temporar - machiajul este singura soluție. Folosiți un anticearcan colorat sub zona ochilor pentru a contrabalansa tonurile mai întunecate. Folosiți, apoi, fondul de ten obișnuit pentru o îmbunătățire vizibilă a tenului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel