Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când gătești orez

Angela Sabău |
Data publicării:
Orez
Orez

Orezul este fără îndoială unul dintre cele mai gustoase și mai versatile alimente. În plus, este foarte ușor de gătit! Dar mulți dintre noi facem o serie de greșeli, atunci când îl gătim.

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când gătim orez.

Gătiți orezul într-o oală greșită

Gătiți întotdeauna orezul într-o oală cu fundul dublu. Aceasta reține căldura mult mai bine și, de asemenea. O oală cu fundul subțire nu se va încălzi uniform, ceea ce înseamnă că mijlocul, care este chiar deasupra flăcării aragazului, va deveni mult mai fierbinte decât exteriorul.

Nu folosiți proporțiile corecte

Folosiți un brand de orez cu care nu sunteți familiarizați? Respectați aceste proporții: folosiți 240 de mililitri de apă la 175 până la 185 de grame de orez. În cazul orezului brun folosiți 300 de mililitri de apă la 175 până la 185 de grame de orez.

Nu spălați orezul

Pe vremuri, oamenii obișnuiau să spele orezul pentru că acolo ar putea exista pietricele mici. În zilele noastre, nu mai este cazul. Dar apa în care fierbe poate începe să se spumeze teribil atunci când gătiți orez nespălat, iar de aici și până la a da în foc e doar u pas mic. De asemenea, gătind orezul nespălat, acesta se va aglomera. Orezul conține adesea foarte mult amidon și de aceea poate începe să spumeze atât de mult când îl gătiți. Pentru a evita aglomerarea lui și spumarea excesivă, cel mai bine este să spălați orezul înainte de a-l găti.

Amestecați în orez

Nu amestecați niciodată orezul când încă se gătește! Prin amestecarea orezului, activați amidonul, ceea ce va face ca orezul să devină moale. Acesta este exact motivul pentru care risotto trebuie agitat atât de mult: pentru a vă asigura că devine frumos și cremos. Orezul risotto este însă excepția aici. Cel mai bine este să atingeți orezul cât mai puțin posibil când este în oală.

Nu adăugați sare

La fel ca în cazul pastelor, trebuie să adăugați sare când gătiți orez. Acest lucru va împiedica orezul să fie fad. Este suficient doar un vârf la 180 de grame de orez nefiert. Această cantitate mică de sare poate face diferența în ceea ce privește gustul mâncării.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel