Cele mai toxice materiale pentru pielea ta. Lista cu materialele sigure pentru piele

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
cele mai toxice materiale foto:Freepikmaybeiii
cele mai toxice materiale foto:Freepikmaybeiii

Anumite materiale împiedică pielea să respire, iar sub influența temperaturilor crescute, sunt eliberate substanțe chimice nocive, absorbite de piele, provocând iritații, mâncărime, roșeață și chiar eczeme. Care sunt acestea și cu ce le poți înlocui.

Materialele sintetice, precum poliesterul, rayonul, nylonul, acrilicul și spandexul, deși pot părea atrăgătoare și comode, pot avea efecte adverse asupra pielii și sănătății în general.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică. Ce să faci ca să ai mai puțin păr de pisică în casă

Poliesterul

Poliesterul, unul dintre cele mai populare materiale sintetice, poate fi produs în combinație cu componente naturale precum bumbacul. Cu toate acestea, purtarea poliesterului poate împiedica pielea să respire, iar sub influența temperaturilor crescute, substanțe chimice nocive sunt eliberate și absorbite de piele, provocând iritații, mâncărime, roșeață și chiar eczeme. Alege materiale naturale pentru a evita aceste neplăceri și a-ți menține pielea sănătoasă, potrivit BrightSide.

Rayon (Vâscoza)

Obținut din celuloză din lemn, rayonul poate emana substanțe toxice ce duc la greață, dureri de cap și probleme de somn. Producția sa este și ea poluantă. Optează pentru alternative naturale care îți iubesc pielea și respectă mediul înconjurător.

Nylonul

Deși este utilizat în diverse articole vestimentare precum șosete, lenjerie intimă și colanți, nylonul nu absoarbe transpirația, putând cauza mirosuri neplăcute și infecții ale pielii. Procesul de producție implică substanțe chimice dăunătoare, iar purtarea pe pielea goală poate provoca iritații. Alege alternative din materiale naturale pentru a menține echilibrul pielii tale.

Acrilicul

Fabricat din acrilonitril, un compus carcinogen și mutagen, acrilicul poate provoca dureri de cap, greață, amețeli și dificultăți de respirație. Contactul prelungit cu acest material poate permite absorbția acestui compus în piele. Mai mult, producția de acrilic contribuie semnificativ la poluarea mediului. Optează pentru alternative naturale și protejează-ți sănătatea și mediul.

Spandex/Lycra/Elastanul

Chiar dacă este folosit în articole vestimentare precum sutiene sport, colanți și lenjerie modelatoare, spandexul conține substanțe chimice precum poliuretan, considerat carcinogen. Contactul prelungit cu pielea poate cauza iritații precum dermatita. Alege haine din materiale naturale pentru un confort durabil și siguranță.

Alternative sănătoase

Bumbacul: Respirabil, absorbant și durabil

Bumbacul este o alegere clasică, fiind respirabil, absorbant și durabil. Protejează pielea, oferind confort în orice sezon.

Lâna: Reglează umiditatea și temperatura

O alternativă naturală, lâna merino reglează umiditatea și temperatura, menținând forma și oferind protecție UV.

Cașmirul

Cașmirul este un material prețios, fără substanțe chimice dăunătoare. Este delicat și oferă o senzație plăcută pe piele.

Konjac: Durabil și ecoresponsabil

Realizat din fibra de rădăcină de konjac, acest material este durabil și prietenos cu mediul.

Inul: Confortabil și hipoalergenic

Inul este confortabil și hipoalergenic, perfect pentru orice sezon și bun pentru pielea ta.

Vezi și: Boala celiacă poate fi cauza balonării. Remedii eficiente pentru a scăpa de senzația de balonare

Alegerea materialelor naturale pentru haine nu doar că îți oferă confort, ci contribuie ;i la protejarea sănătății tale și a mediului. Optează pentru țesături precum bumbacul, lâna merino, cașmirul, konjacul și inul pentru a-ți îngriji pielea și pentru sustenabilitate și o piele sănătoasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel