Cele șase motive pentru care nu trebuie să bei lichide reci în zilele caniculare. Cum îți afectează întregul organism

Monika Baciu |
Data publicării:
cele sase motive pentru care nu trebuie sa bei lichide reci in zilele caniculare - FOTO: Freepik@nensuria
cele sase motive pentru care nu trebuie sa bei lichide reci in zilele caniculare - FOTO: Freepik@nensuria

Cele șase motive pentru care nu trebuie să bei lichide reci în zilele caniculare. Îți este afectată întreaga sănătate.

Cele șase motive pentru care nu trebuie să bei lichide reci în zilele caniculare. Un pahar cu apă rece sau orice altă băutură este tot ceea ce ne dorim în zilele caniculare, însă efectele sunt nocive.  În timpul verii, majoritatea oamenilor beau apă rece pentru a-și potoli setea. Iată câteva efecte nocive ale consumului de apă rece.

De îndată ce vine vara, oamenii au chef să mănânce și să bea rece și, pentru a se relaxa în sezonul estival, încep adesea să bea apă rece din frigider. Cu toate acestea, această apă poate fi foarte dăunătoare pentru sănătate.

În timpul verii, mulți oameni beau apa din frigider sau din răcitorul de apă pentru a se hidrata corespunzător. Cu toate acestea, poate că nu știu că apa rece ne poate dăuna sănătății pe termen lung. Mulți dintre noi încep să depoziteze sticle în frigider pentru a bea apă rece în timpul verii. 

Credința că băutul apei reci poate dăuna sănătății pe termen lung se bazează pe ideea că apa rece contractă stomacul, făcând mai dificilă digerarea alimentelor după masă. De asemenea, se crede că organismul nostru trebuie să lucreze mai mult pentru a-și menține temperatura internă de 37 de grade Celsius dacă bem apă care se apropie de temperatura gheții, adică mai puțin de patru grade Celsius. 

Vezi și: Testul care îți arată dacă ai cancer pulmonar. Care e cauza și care e primul semn pe care să nu-l ignori. Natalia Motaș: Îmi pare rău să spun. E parșiv ca boală

Efectele nocive ale consumului de apă rece vara

Este recomandat să încerci să bei apă la temperatura camerei normale în cea mai mare parte a timpului pentru a evita orice problemă. Specialiștii vin cu argumente împotriva practicii de a bea apă rece, indiferent cât de cald ar fi. Iată care sunt efectele nocive ale consumului de apă rece în timpul verii: 

1. Probleme de digestie

Dacă bem apă rece, organismul trebuie să muncească foarte mult pentru a digera alimentele. Da, pentru că apa rece micșorează stomacul, făcând dificilă digestia după ce mâncăm. Apa rece afectează rapid sistemul de digestie. De fapt, atunci când bem apă rece, aceasta nu se potrivește cu temperatura corpului și ajunge în organism și îngreunează digerarea alimentelor prezente în stomac, potrivit Only My Health.

2. Reduce ritmul cardiac 

Unele studii au arătat, de asemenea, că apa rece poate avea un rol în scăderea ritmului cardiac. Se presupune că băutul apei cu gheață stimulează cel de-al zecelea nerv cranian - nervul vag. Acest nerv este o parte semnificativă a sistemului nervos autonom al organismului și mediază scăderea ritmului cardiac. Atunci când consumați apă rece, temperaturile scăzute ale apei stimulează nervul pentru a determina scăderea ritmului cardiac.

Vezi și: Ce este axa ficat-creier și ce rol joacă în demență și Alzheimer: Colesterolul, ficatul gras, fibroza hepatică duc la pierderea volumului cerebral

3.Sinusuri și dureri de cap 

Băutura prea rece poate provoca, de asemenea, problema "înghețării creierului". Acest lucru se întâmplă din cauza consumului excesiv de apă rece sau înghețată.În acest caz, apa rece răcește nervii sensibili ai coloanei vertebrale, din cauza căreia afectează creierul. Din acest motiv, pot apărea, de asemenea, dureri de cap și probleme cu sinusurile. 

4.Constipație

Consumul de apă rece micșorează intestinele și îngheață alimentele. Într-o astfel de situație, constipația devine și este una dintre cauzele majore ale constipației, toate acestea sunt din cauza apei reci.

Vezi și: Analize gratuite pentru diagnosticarea bolii cronice de rinichi: Boala este un ucigaș tăcut. Din acest motiv, numeroase cazuri rămân fără diagnostic

5. Crește grăsimea

Apa rece face ca grăsimea depozitată în corp să fie mai dură, din cauza căreia există o problemă în arderea grăsimilor. Dacă te gândești să slăbești, atunci stai departe de apa rece.

6. Dureri în gât 

Crește șansele de a avea dureri de gât și nas înfundat. Consumul de apă rece, mai ales după masă, duce la acumularea unui exces de mucus (mucoasa respiratorie), care formează stratul protector al tractului respirator. Cu toate acestea, atunci când tractul devine congestionat, acesta devine vulnerabil la multe infecții inflamatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel