Certificatul de vaccinare, disponibil în curând și în România. Baciu: "Demersul a început de mai mult timp"

DCMedical Team |
Data publicării:
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunță că România a început demersurile pentru realizarea certificatului verde de vaccinare. 

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că este vorba despre un demers comun al mai multor instituții, precum Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP și STS.

"Este un demers european și România a început de mai mult timp. E un proces de pregătire mai amplu și chestiuni tehnice", afirmă Baciu.

Andrei Baciu și Valeriu Gheorghiță au confirmat că este vorba despre certificatul verde de vaccinare agreat la nivelul Uniunii Europene și au spus că nu s-a discutat și despre un certificat folosit pe plan intern, informează Mediafax.

Întrebat în cât timp trebuie să fie gata certificatul verde de vaccinare, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că este vorba despre luna iunie, acesta fiind deadline-ul dat la nivel european.

"Este într-adevăr la începutul lunii iunie, dar au fost câteva state care au solicitat șase săptămâni ca să poată armoniza sistemele pe care le au în momentul de față cu sistemul european", a adăugat și reprezentantul STS, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel