Chile a imunizat împotriva COVID circa 550.000 de oameni în 3 zile. De unde vin vaccinurile

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinare. Foto: Pixabay
Vaccinare. Foto: Pixabay

Statul sud-american Chile a imunizat 556.000 de oameni în 3 zile pe stadioane, piețe, centre sportive și în centre medicale.

Autoritățile din Chile au vaccinat împotriva COVID 556.000 de oameni în trei zile. După ce au imunizat în decembrie personalul medical, chilienii au trecut la vaccinarea persoanelor peste 85 de ani. “Ei au făcut un efort ca să iasă din case, cu bucurie şi cu o convingere imensă că vaccinul reprezintă o speranţă pentru viitorul lor”, a declarat ministrul Sănătății, Enrique Paris.

Imunizarea populației de rând a început în această săptămână pe stadioane, în piețe, în centre medicale, centre sportive și se face cu vaccinul chinezesc CoronaVac împotriva COVID. Autoritățile urmăresc să imunizeze 5 milioane de oameni până la finele lui martie și 15 milioane până la sfârșitul lui iulie.

Statul a încheiat contracte cu companiile Pfizer, Sinovac, Johnson & Johnson şi AstraZeneca, scrie news.ro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel