Chirurgul Cristian Onia, vindecat de COVID-19: partea psihologică a fost mult mai complicată

EXCLUSIV
Dr Cristia Onia la interviurile DC Medical
Dr Cristia Onia la interviurile DC Medical


Chirurgul Cristian Onia de la Spitalul Județean de Urgență Focșani, a vorbit  la Interviurile Dc News și DC Medical despre experiența ca pacient care a trecut prin COVID-19 având simptome ușoare.  

Chirurgul Cristian Onia se consideră norocos și spune că a trecut relativ ușor prin experiența infectării cu noul coronavirus, cel puțin din punct de vedere fizic.  


"Forma pe care am făcut-o eu a fost cu foarte puține simptome, mai exact, am avut un singur puseu febril, ceea ce m-a și alertat și m-a făcut să merg la secția de boli contagioase pentru a fi testat. Ulterior a dispărut, nu am mai avut absolut nimic, drept urmare, au trecut cele 14 zile și nu pot să spun că am avut de suferit din punct de vedere medical, fizic. 

În schimb, partea psihologică a acestei probleme cred că a fost mult mai complicată. Și asta vă spun pentru că am avut trăiri pe care nu le-am mai avut până acum, unele dintre ele îmi este aproape imposibil să le descriu. Ceea ce vă pot spune este că d e fiecare dată când îmi măsuram saturația sau îmi măsuram temperatura, aveam pulsul undeva la 150. Mă gândeam, dacă se întâmplă, dacă încep să am probleme, dacă  reapare. Acest lucru a durat cam opt zile.  După opt zile, abia, am reușit să mă relaxez, am realizat că am făcut o formă ușoară, am realizat că trec foarte bine prin această situație și abia atunci a fost momentul în care m-am găndit prima dată să fac acea donație de plasmă. A fost momentul în care am zis Cred că am scăpat. Dar repet, aceasta a fost o chestie mai mult psihologică decât fizică", a povestit cgirurgul la DC MEDICAL.


Primul lucru la care s a gândit când a ieșit din carantină, după ce testele au arătat că nu mai este purtător al virusului SARS-COV2, a fost să meargă, pe jos, la familia sa. 

"Perioada de izolare am petrecut-o într-un apartament, pentru că așa s-a nimerit, să fiu testat și ulterior să ajung la acea locație și a trebuit să rămân acolo toate zilele de izolare. Primul meu gând a fost să merg acasă, ca copii, la familie, în același timp îmi era frică să îmi iau copii în brațe, erau niște sentimente foarte ciudate, îmi este greu să le descriu. 
Totodată, pe drum spre casă, am luat legătura cu Doamna Doctor Doina Goșa și mi-am făcut prima programare pentru donarea plasmei. Mi-am dorit să merg, drept urmare, de la apartamentul în care am fost izolat și până acasă, aveam vreo 4 km, am făcut 4 km dus, 4 km intors, deci am făcut 8 km în total", a mai spus acesta.

 

 

Urmăriți interviul integral aici.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel