Urmărește dezbaterea live

Chirurgul ginecolog Gheorghe Peltecu: fertilitatea nu e influentață negativ de vaccinarea împotriva COVID

DCMedical Team |
Data publicării:
Gravida
Gravida

Doctorul Gheorghe Peltecu, renumit chirurg ginecolog, recomandă vaccinare împotriva COVID femeilor gravide. Acesta a mai precizat că imunizarea nu afectează negativ fertilitatea. 

Medicul Gheorghe Peltecu, apreciat chirurg ginecolog român, a declarat că vaccinarea împotriva COVID este singura soluţie pentru a controla pandemia, iar aceasta nu afectează negativ fertilitatea. ”Femeile care se vaccinează vor transmite anticorpii către nou-născut şi va fi protejat la naştere. (...) Nu există niciun fel de dovezi ştiinţifice care să arate că fertilitatea ar fi influenţată negativ de vaccinare. Sunt speculaţii care nu au niciun fel de bază ştiinţifică, aşa încât mesajul Societăţii Academice de Obstetrică-Ginecologie din România este unul clar, că femeile se pot vaccina şi că trebuie să fie consiliate într-un mod adecvat. Nu există în acest moment o alternativă mai bună la vaccinare pentru a controla această pandemie”, recomandă specialistul, conform Antena 3.

Potrivit acestuia, sfatul este adresat și femeilor care sunt deja gravide.

 





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel