Circa 10.000 de cadre medicale din Grecia, suspendate fără plată pentru dacă nu se vaccinează anti COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
95% dintre medici și 90% din personalul medical din Grecia e deja vaccinat contra COVID-19. Fotografii colaj: Pixabay
95% dintre medici și 90% din personalul medical din Grecia e deja vaccinat contra COVID-19. Fotografii colaj: Pixabay

În Grecia, Legea privind vaccinarea obligatorie pentru medici intră în vigoare de astăzi. Drept urmare, circa 10.000 de cadre medicale care au refuzat să se vaccineze contra COVID-19 vor fi trimise acasă, fără plată!

Ministerul Sănătății din Grecia a mai dat personalului medical un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenția că legea va fi aplicată fără ezitare și fără excepții, arată presa din aceast țară.

Pentru a evita să fie trimise acasă, deja aproape 2.000 dintre cele circa 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză.  

Ministerul grec al Sănătății a anunțat că a întocmit un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale care refuză vaccinarea, pentru ca sistemul sanitar să fie afectat cât mai puțin.

Planul prevede, printre altele, redistribuirea personalului între spitale, comasarea unor clinici şi departamente şi angajarea provizorie de personal medical, din țară sau de peste hotare.   

Guvernul grec a epxlicat că măsura este necesară pentru protejarea spitalelor pe fondul unui al treilea val major de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Dar sindicatele din domeniul sănătății spun că nu este necesar, arătând că aproximativ 95% dintre medici și 90% din personalul celor mai mari spitale din țară sunt complet vaccinați.

În ultimele zile a crescut semnificativ numărul cadrelor medicale vaccinate după ce Guvernul a anunțat că va introduce Legea. 

Aproape 64% din populația adultă a Greciei este complet vaccinată, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, în timp ce media Uniunii Europene a atins marți 70%.

Sindicatele din domeniul sănătății spun că susțin campania de vaccinare a guvernului, dar se opun obligativității. Astăzi este prevăzută o grevă de trei ore în spitalele publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel