CNAB: Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China să contacteze imediat serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă


Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi să raporteze istoricul de călătorie, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"În vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afişe în limbile română, engleză şi chineză. Astfel, pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului şi să raporteze istoricul de călătorie", se arată într-un comunicat al CNAB remis vineri AGERPRES.

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă ţară afectată de noul coronavirus.

Aceleaşi informaţii sunt prezentate şi prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.
Serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă este pregătit să intervină permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanţier) şi este dotat cu două ambulanţe complet echipate.

China a ridicat vineri la 25 de morţi şi 830 de cazuri bilanţul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat Comisia naţională pentru sănătate, scrie AFP.

Noul bilanţ a fost comunicat la puţin timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să nu declare alertă internaţională în faţa acestui nou coronavirus.

Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, în timp ce 34 de pacienţi "vindecaţi" au putut p

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel