Colegiul Medicilor din România, reacție față de ONG-uri: Planul Național de Cancer este „o variantă pusă în dezbatere publică”

Dana Lascu |
Data publicării:

Colegiul Medicilor din România a precizat că Planul Naţional de Combatere a Cancerului este într-o variantă preliminară, pusă în dezbatere publică și care va fi modificată, şi că respinge criticile aduse recent de Iniţiativa 2035 Fără Tutun.

„În urma informațiilor prezentate în spațiul public pe subiectul documentului de poziție cu privire la „Combaterea consumului de tutun - Planul Național de Combatere a Cancerului” și, având în vedere că numele noastre sunt menționate ca semnatare ale documentului, pentru a clarifica anumite aspecte, vă precizăm următoarele:

- susținem demersurile și proiectele „Inițiativei 2035 Fără Tutun”, care au ca scop protejarea sănătății publice și orice proiect ce privește sănătatea și limitarea impactului fumatului asupra sănătății;

- susținem completarea proiectului „Planul Național de Combatere a Cancerului” cu toate măsurile ce pot ajuta la realizarea unui program cât mai amplu și eficient de luptă împotriva cancerului;

- susținem ferm Planul Național de Combatere a Cancerului, pe care îl considerăm unul extrem de important, în primul rând ca inițiativă și necesitate de a fi implementat în România”, explică reprezentanții Colegiului Medicilor din România, într-un punct de vedere transmis redacției. 

Conducerea CMR subliniază că susține punctele de vedere ale „Inițiativei 2035 Fără Tutun” și că Planul național de Cancer este o fomă pusă în dezbatere publică, nu cea definitivă. 

„Pentru a nu exista niciun fel de interpretare, precizăm că toate punctele pentru care am fost de acord și am semnat documentul „Inițiativei 2035 Fără Tutun”, de completare a Planului Național de Combatere a Cancerului, sunt unele constructive și NU dorim ca aceste completări să fie considerate drept un demers prin care să aducem o umbră de neîncredere asupra realizării Planul Național de Combatere a Cancerului și asupra importanței existenței acestui proiect aflat în dezbatere publică.

Suntem absolut convinși că această variantă preliminară a Planului Național de Combatere a Cancerului, aflată în dezbatere publică, va fi revizuită prin sprijinul și completările necesare pentru a implementa un program care să răspundă cât mai eficient nevoilor populației, pe parte de prevenție, și, bineinteles, să vină în sprijinul persoanelor afectate de cancer”, se arată în documentul semnat de Prof. Dr. Daniel Coriu, Dr. Raed Arafat, Dr. Valeria Herdea, Prof. dr. Cătălina Poiană, Dr. Beatrice Mahler și de Prof. dr. Dragoș Vinereanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel