Consilierul prezidențial Diana Păun: noi, specialiștii, trebuie să sprijinim populația să-și depășească frica de necunoscut

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook

Consilierul prezidențial Diana Păun a participat la dezbaterea ”Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19”, organizată de DC Media Group.

Invitată la dezbaterea ”Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19”, organizată de DC Media Group, consilierul prezidențial Diana Loreta Păun consideră că ”în această perioadă extrem de dramatică este extrem de important să comunicăm transparent și informat în baza dovezilor științifice de care dispunem în acest moment pentru a restabili încrederea în actul medical și în sistemul medical”.

Specialistul a subliniat nevoia vaccinării anti-COVID, iar în ce privește anticorpii monoclonali, tema dezbaterii, specialistul a declarat:

”Vorbim despre o inovație medicală: anticorpii monoclonali și inovația indiferent de măsuri farmacologice, de inteligență artificială sau de echipamente medicale de ultimă generație a salvat vieți. Și cred că e foarte important ca noi, ca specialiști, trebuie să sprijinim populația în primul rând să depășească această teamă de nou, de necunoscut și primul pas este acela de a explica consecvent, informat, astfel încât populația să înțeleagă și să reușească să depășească aceste bariere.

Vaccinarea rămâne instrumentul esențial de sănătate publică dovedit în răspunsul la pandemia COVID. Și cred că cifrele din ultimele zile care arată că numărul vaccinaților este din ce în ce mai mare dovedește că oamenii încep să înțeleagă că această pandemie nu se va încheia până nu vom înțelege să fim responsabili și corecți cu noi înșine și cu cei dragi nouă, prieteni, apropiați, pentru că cu toții vom avea de suferit și cred că nimic nu e mai dureros decât să știi că puteai să previi o tragedie de asemenea amploare folosind gesturi simple, dar importante

Orice sprijin suplimentar în lupta cu pandemia este deosebit de important și trebuie valorificat la maxim; atâta timp cât jumătate din populația României este nevaccinată , precum și în cazul persoanelor al căror răspuns imun este deficitar pentru că există și astfel de categorii de pacienți (...) sau în cazul persoanelor care au contraindicații clare la vaccinare, disponibilitatea unor noi tratamente, lupta cu virusul cred că este esențială.

Anticorpii monoclonali sunt una dintre aceste trei categorii de mijloace terapeutice alături de antivirale și de imunomodulatoare, așa cum au fost și clasificate de experții comisiei Europene. Aminteați de ajutoarele pe care România le-a primit de la UE, le mulțumim tuturor pentru donațiile consistente în echipamente, în medicamente de toate felurile, în echipe medicale, mulțumim inclusiv țărilor care au preluat pacienți români pentru a-i îngriji.

(...) Revenind la anticorpii monoclonali, recentele donații din partea Italiei, Germaniei, Serbiei, precum și de dozele achiziționate de România în cadrul procedurii centralizate europene reprezintă un pas deosebit de important în asigurarea mijloacelor terapeutice sigure și eficiente (...) Acest tratament trebuie administrat pacienților COVID 19 în primele zile de la debutul simptomatologiei și se prevede posibilitatea apariției unor anticorpi care pot fi administrați preventiv persoanele din categoriile vulnerabile pe care vi le-am enumerat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel