Constipația la copil: cum se tratează. Explică prof. dr. Sebastian Ionescu

Steluța Indrei / 20 sep 2018 / 19:00

Constipația la copil este una dintre cele mai frecvente probleme în pediatrie. Despre cum se tratează explică prof. dr. Sebastian Ionescu, șeful secției de chirurgie pediatrică de la Spitalul Marie Curie, invitat al profesorului Irinel Popescu, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, de la DC Medical. 

„Constipația cronică este întâlnită la peste 50-60 din copii până în vârsta de 10 ani”, precizează prof. dr. Sebastian Ionescu. 

În ceea ce privește tratamentul, medicul spune că în primul rând trebuie exclusă o leziune organică. „Există un spectru foarte larg de aganglionoze la nivelul colonului, fie la nivelul segmentelor terminale ale intestinului gros, fie de-a lungul întregului colon. După ce se exclude o afectare organică, care trebuie tratată chirurgical, în principal, trebuie reluat pe îndelete, cu răbdare - cu părinții, cu nutriționistul, cu medicul de familie, cu pediatrul - regimul alimentar, modul în care este alimentat copilul, cum este deprins să aibă un scaun... Sunt lucruri elementare care, surprinzător, înlocuiesc medicația, care de multe ori este administrată în mod excesiv”, atenționează prof. dr. Sebastian Ionescu. 

Urmărește răspunsul complet în video:

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy