COPAC: Salutăm proiectul MS de a introduce 21 de molecule noi pentru bolnavii cronic

Adisa Codruț / 22 iul 2019 / 18:48
Medicamente
Medicamente

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice consideră binevenit proiectul MS de a introduce 21 de molecule noi pentru tratamentul unor afecțuni grave.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din Romania (COPAC) salută proiectul Ministerului Sănătății de a introduce 21 de molecule noi pentru tratamentul unor pacienți cronici cu afecțiuni grave, se arată întrun comunicat remis presei de către coaliție.

Pe de altă parte, având în vedere că cele mai multe dintre aceste tratamente așteaptă să fie aprobate încă din primele luni ale anului 2018, reprezentanții coaliției speră că proiectul de Hotărâre de Guvern să fie aprobat cât mai repede și să fie realizate și protocoalele de tratament, astfel încât aceste tratemente să ajungă cu adevărat la pacienți.

”Suntem bucuroși că în sfărșit a apărut acest proiect de Hotărâre de Guvern de includere a unor tratamente noi, însă sperăm că aceste tratemente să ajungă cu adevărat la pacienți având în vedere că și în alte cazuri realizarea protocoalelor de tratament a durat foarte mult. Acești pacienți au așteptat deja foarte mult și nu mai au timp. Ei au nevoie de tratament cât de repede”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din Romania.

Afecțiunile grave pentru care s-au aprobat cele 21 de molecule noi sunt boala Crohn, colita ulcerativă, limfom Hodkin avansat și folicular, leucemie, hemofilie, neoplasm pulmonar, mielom multiplu, boala castelman, artrită reumatoidă, artrită psoriatică.

COPAC a făcut în trecut nenumărate demersuri către Ministerul Sănătății pentru a lua cât mai urgent măsuri pentru introducerea acestor medicamente în lista celor compensate. 

 

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy