Alianța Pacienților Cronici din România, listă, medicamente: Oferă o șansă la tratamente

Adisa Codruț / 22 iul 2019 / 17:38
Medicamente
Medicamente

Alianța Pacienților Cronici din România susține că publicarea proiectului de modificare a HG 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii este "un prim pas spre normalitate".

Listă, medicamente. Reprezentanții Alianței Pacienților Cronici din România precizează, într-un comunicat, că așteaptă de peste un an ca Ministerul Sănătății să publice proiectului de modificare a Hotărârii de Guvern 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

"De peste un an asteptam acest lucru și mulți din pacienții noștri au fost nevoiți să-și câștige aceste tratamente în instanță!
Această intenție de actualizare a Hotărârii de Guvern nr. 720 este o nouă speranță la viață pentru pacienții din România și oferă o șansă la tratamente, celor care nu mai au alternative terapeutice și au nevoie de aceste medicamente inovatoare. Proiectul de actualizare a listei de medicamente compensate contine 21 medicamente noi pentru tratamentul bolilor inflamatorii intestinale, afecțiuni oncologice (mielom multiplu, limfom Hodgkin), poliartrita reumatoidă, psoriasis, HIV/SIDA, diabet, boli rare și sepsis sever", se mai arată în comunicat.

Reprezentanții Alianței mai susțin că acest demers "trebuie completat și cu elaborarea și publicarea în Monitorul Oficial a protocoalelor terapeutice pentru cele 21 de medicamente noi, pentru ca acestea să poată fi prescrise imediat pacienților".

Aceștia și-au exprimat dorința ca odată cu reorganizarea Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale alte 70 de medicamente vor fi evaluate, iar ritmul de analiză și publicare a rapoartelor va fi unul mai alert.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy