Copiii cu vârsta de până la 10 ani, risc mai MIC de răspândire a Sars-CoV-2 decât adulții - STUDIU

DCMedical Team / 28 mai 2021 / 12:28

Copiii cu vârsta de până la 10 ani prezintă un risc mai mic de răspândire a coronavirusului decât adulții, sugerează un nou studiu.

Copiii cu vârsta de până la 10 ani prezintă un risc mai mic de răspândire a Sars-Cov-2 decât adulții, sugerează noi cercetări privind transmiterea coronavirusului.

Un studiu german a constatat că micuții produc mai puține picături de „aerosoli” care pot transmite COVID-19 decât adulții, scrie The Independent. Aerosolii, picăturile mici care sunt emise atunci când respirăm, sunt al doilea mod cel mai frecvent de răspândire a coronavirusului, după picăturile mari care provin din tuse sau strănut.

„Copiii de vârsta de școală primară emit același volum de particule atunci când vorbesc ca și adulții atunci când respiră.”, a declarat profesorul Mürbe.

Expertul a afirmat că acest studiu ar trebui să le permită oficialilor germani din domeniul sănătății publice să „evalueze mai bine riscul de infecție” atunci când se iau în considerare regulile pentru școlile primare.

Află detalii despre rezultatele studiului, dar și despre vaccinarea copiilor,  pe DC NEWS

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy