Copiii între 5 și 11 ani, din România, ar putea fi vaccinați anti-COVID din decembrie

Adisa Codruț |
Data publicării:

Autoritățile din România se gândesc să vaccineze anti-COVID copiii între 5 și 11 ani din decembrie.

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani ar putea fi vaccinaţi împotriva infecției COVID de luna viitoare, susțin autoritățile din România. Agenţia Europeană a Medicamentului nu a dat încă verde administrării vaccinului anti-COVID pentru categoria de vârstă 5 și 11 ani.

O hotărâre de Guvern privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 a fost modificată în acest sens. Se dorește ca în 2022 să fie vaccinați cel puţin 20% dintre copiii cu vârste sub 12 ani și circa 70% în rândul tinerilor peste 12 ani. 

Pentru acest lucru, este necesar ca Ministerul Sănătăţii să asigure stoc suficient de vaccinuri, mai ales din cele preferate de cetăţeni. Valul 4 COVID care a dat peste cap sistemul medical a stârnit frică în rândul multor părinţi. Există posibilitatea ca puștii să fie vaccinați în cabintele medicilor de familie şi în centrele existente, arată Antena 3.

În România s-au vaccinat până în prezent peste 382.000 de persoane între 12 şi 19 ani.

După Statele Unite, Israelul a dat duminică, 14 noiembrie, undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu doze Pfizer/BioNtech, în speranţa de a ţine sub control pandemia de COVID-19. "Directorul general al Ministerului Sănătăţii a decis să urmeze recomandările comisiei însărcinate cu studierea acestei probleme şi să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani", a anunţat un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Statul evreu a fost una dintre primele ţări care a lansat, în decembrie, o vastă campanie de vaccinare datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer oferindu-i acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor privind efectele vaccinului la scară largă. Această campanie a permis dubla vaccinare a 5,7 milioane de israelieni din totalul de nouă milioane, dintre care peste 80% adulţi. În vară, autorităţile au lansat o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel la care au răspuns peste patru milioane de persoane.

Autorităţile începuseră şi vaccinarea adolescenţilor între 12 şi 17 ani, dar au decis duminică să scadă această vârstă la 5 ani în urma testelor clinice ale Pfizer, unei campanii în acest sens în Statele Unite şi a recomandărilor unui grup de oameni de ştiinţă israelieni. Potrivit testelor clinice efectuate de Pfizer pe mii de copii, vaccinul s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii. "Majoritatea experţilor au estimat că beneficiile acestei vaccinări pentru copii vor fi mai mari decât riscurile, ceea ce a condus la decizia de a autoriza vaccinul pentru aceste vârste", a afirmat comunicatul Ministerului israelian al Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel