Copil de 13 ani, mușcat de o viperă. Serul antiviperin, crucial în astfel de cazuri

Adisa Codruț / 19 iul 2019 / 13:22
Copilul de 13 ani a fost mușcat de o viperă   FOTO: pixabay.com
Copilul de 13 ani a fost mușcat de o viperă FOTO: pixabay.com

Un copil de 13 ani din județul Hunedoara a fost mușcat de o viperă. Băiatul a ajuns de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Băiatul de 13 ani di Deva, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din oraș, unde medicii au constatat că a fost mușcat de o viperă, scrie agerpres.ro.

După ce i s-a administrat serul antiviperin, el a fost transferat la spitalul de copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, arată aceași sursă, citând Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

"Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22,30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara' ", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Delia Băda.

Potrivit acesteia, SJU Deva are în stoc ser antiviperin pentru situaţiile de urgenţă.
"Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură", a menţionat managerul SJU Deva.

În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei, au afirmat reprezentanţii SJU Deva. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy