Copil de 13 ani, mușcat de o viperă. Serul antiviperin, crucial în astfel de cazuri

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copilul de 13 ani a fost mușcat de o viperă   FOTO: pixabay.com
Copilul de 13 ani a fost mușcat de o viperă FOTO: pixabay.com

Un copil de 13 ani din județul Hunedoara a fost mușcat de o viperă. Băiatul a ajuns de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Băiatul de 13 ani di Deva, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din oraș, unde medicii au constatat că a fost mușcat de o viperă, scrie agerpres.ro.

După ce i s-a administrat serul antiviperin, el a fost transferat la spitalul de copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, arată aceași sursă, citând Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

"Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22,30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara' ", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Delia Băda.

Potrivit acesteia, SJU Deva are în stoc ser antiviperin pentru situaţiile de urgenţă.
"Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură", a menţionat managerul SJU Deva.

În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei, au afirmat reprezentanţii SJU Deva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel