Focar de boală enterocolitică, la o tabără pentru copii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Neuroblaastomul
Neuroblaastomul

Un focar de boală enterocolitică a fost delcarat de către inspectorii sanitari, la o tabără pentru copii de la Durău. Cinci copii și un adult au ajuns la spital cu simptome de enterocolită.

Un focar de boală enterocolitică acută a fost declarat la tabăra pentru copii organizată la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastru” Durău, în urma anchetei inspectorilor sanitari.

Aceștia au finalizat, ieri, ancheta, după ce cu o seară înainte, cinci copii și un adult au ajuns la spital cu dureri de burtă și diaree. Inspectorii sanitari au constatat că în grupul afectat sunt 32 de copii cu dizabilități și 13 angajați ai taberei, potrivit zch.ro.

Simptomele au început din seara de 16 iulie, dar abia în a doua seară cei 5 copii și însoțitorul au mers la spital și au primit îngrijiri.

Pe lângă probele de apă, alimente și de pe suprafețe prelevate, inspectorii sanitari au dat recomandări organizatorilor taberei pastorale să facă neapărat o dezinfecție generală.

Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț a declarat că „la tabăra de la Durău s-a făcut control în luna iunie 2019, în cadrul controale tematice de început de sezon derulate în toate taberele din județul Neamț”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel