Coronavirus, carantină: cinci locuri stabilite în Maramureș pentru românii veniți din Italia

Angela Sabău / 24 feb 2020 / 10:41
Coronavirus
Coronavirus

Cinci locuri au fost stabilite în Maramureș pentru a fi plasați în carantină cetățenii veniți din Italia. Epidemia de coronavirus afectează nordul Italiei, zonă unde lucrează aproximativ 2.000 de maramureșeni. Mulți dintre ei sunt deja pe drum spre casă. 

Cinci locuri corespunzătoare au fost identificate, în care vor putea fi plasați în carantină maramureșenii veniți din Italia , din zona afectată de epidemie, ori care au luat contact cu persoane bolnave, infectate cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, care s-a întrunit, aseară, într-o ședință extraordinară.

Cele cinci edificii nu au fost menționate, cu scopul de a se evita discriminarea persoanelor care vor ajunge acolo. Acestea însă vor acoperi tot județul, respectiv sunt în zona Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa și Valea Chioarului. 

În Maramureș există un precedent, este vorba despre o persoană care s-a întors din China și s-a autoizolat la domiciliu, în satul Negreia, comuna Șișești. Cu toate că nu prezenta semne de boală și nici ulterior nu s-a îmbolnăvit, localnicii au cerut autorităților locale să oblige întreaga familie să se autoizoleze, ceilalți membri să nu meargă la școală, la muncă, ba chiar să fie dați afară de la serviciu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy