Coronavirus, China: CE va cheltui 10 milioane de euro pentru cercetare

Dana Lascu / 31 ian 2020 / 16:11
Euro    FOTO: Pixabay
Euro FOTO: Pixabay

Comisia Europeană pune la bătaie 10 milioane de euro ca să stimuleze cercetările necesare în domeniul coronavirusului, programul său de cercetare și inovare, Horizon 2020.

Comisia Europeană a lansat o cerere de urgență pentru ca oamenii de știință să-și exprime interesul în a lansa proiecte de cercetare a noului Coronavirus care ravagii în China, să contribuie la gestionarea clinică mai eficientă a pacienților infectați cu acesta, precum și la pregătirea și răspunsul în sănătatea publică.

„Vrem să putem atenua consecințele unei potențiale răspândiri mai mari a focarului de Coronavirus în UE. Datorită finanțării de urgență a cercetărilor, prin Horizon 2020, vom ști mai multe despre boală" a spus Mariya Gabriel, Comisarul pentru inovație, cercetare, cultură, educație și tineret.

„Avem nevolie de un răspuns polivalent la Coronavirus și cercetarea este o parte esențială a acestui aspect. Trebuie să cunoaștem mai multe despre virus pentru a ne orienta mai bine măsurile de prevenire și pentru a asigura o mai bună îngrijire pentru cetățenii noștri - acesta este tocmai obiectivul programului de finanțare de cercetare, prin fondurile de urgență din Horizon 2020, anunțat astăzi", a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy