Coronavirus, China: CE va cheltui 10 milioane de euro pentru cercetare

Dana Lascu |
Data publicării:
Euro    FOTO: Pixabay
Euro FOTO: Pixabay

Comisia Europeană pune la bătaie 10 milioane de euro ca să stimuleze cercetările necesare în domeniul coronavirusului, programul său de cercetare și inovare, Horizon 2020.

Comisia Europeană a lansat o cerere de urgență pentru ca oamenii de știință să-și exprime interesul în a lansa proiecte de cercetare a noului Coronavirus care ravagii în China, să contribuie la gestionarea clinică mai eficientă a pacienților infectați cu acesta, precum și la pregătirea și răspunsul în sănătatea publică.

„Vrem să putem atenua consecințele unei potențiale răspândiri mai mari a focarului de Coronavirus în UE. Datorită finanțării de urgență a cercetărilor, prin Horizon 2020, vom ști mai multe despre boală" a spus Mariya Gabriel, Comisarul pentru inovație, cercetare, cultură, educație și tineret.

„Avem nevolie de un răspuns polivalent la Coronavirus și cercetarea este o parte esențială a acestui aspect. Trebuie să cunoaștem mai multe despre virus pentru a ne orienta mai bine măsurile de prevenire și pentru a asigura o mai bună îngrijire pentru cetățenii noștri - acesta este tocmai obiectivul programului de finanțare de cercetare, prin fondurile de urgență din Horizon 2020, anunțat astăzi", a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel