Coronavirus, China: doi oficiali de rang înalt din provincia Hubei, demiși din funcție

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Doi oficiali de rang înalt din provincia Hubei din China, epicentrul epidemiei de coronavirus, au fost demiși. Numărul deceselor a trecut de 1.000.

Doi oficiali de rang înalt au fost concediaţi în provincia Hubei din China, epicentrul epidemiei de coronavirus, în timp ce numărul deceselor cauzate de acest virus a depăşit pragul de 1.00.

Cei doi sunt Zhang Jin, secretarul Partidului Comunist al comisie de sănătate din provincia Hubei, şi directorul comisiei, Liu Yingzi.Ei au fost concediaţi de Comitetul Permanent al Partidului Comunist din Hubei, forul decizional suprem din provincie, potrivit organului de presă al PC Chinez, citat de agerpres.ro.
Decizia survine în urma unui val de critici publice la adresa oficialilor din provincie precipitate de decesul medicului Li Wenliang, care a fost unul dintre cei opt medici reţinuţi de poliţia din Wuhan pentru „răspândirea de informaţii false”, după ce a alertat şi alte persoane în legătură cu noul virus care provoacă afecţiuni respiratorii. Li, în vârstă de 34 de ani, a contractat boala de la unul dintre pacienţi săi şi a decedat săptămâna trecută.

Luni, 108 persoane au decedat din cauza virusului, potrivit datelor comunicate de autorităţile sanitare ale ţării, un bilanţ superior celui înregistrat în ziua precedentă, care consemnează 97 de decese. Comisia Naţională de Sănătate a anunţat că 103 dintre cele 108 noi decese s-au produs în Hubei. Bilanţul total a ajuns acum la 1.018 decese.

De la debutul epidemiei în decembrie, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, dar până în prezent s-au produs doar două decese în afara Chinei continentale.
În capitala provinciei Wuhan, epicentrul crizei, rata mortalităţii este de peste 4%, potrivit statisticilor oficiale. În alte regiuni din ţară, cum ar fi provincia sudică Guangdong, rata de deces oficială este de sub 1%.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel