Urmărește dezbaterea live

Coronavirus, epidemie: evoluție greu de precizat

Angela Sabău |
Data publicării:
Pacienți cu COVID-19 internați la ATI. Foto: Xinhua Video
Pacienți cu COVID-19 internați la ATI. Foto: Xinhua Video

Coronavirusul nu a atins un maxim în China, în ciuda primei scăderi a noilor cazuri de când a început epidemia care a îmbolnăvit peste 28.000, arată OMS.

Este prea curând să se spună că focarul de coronavirus a atins apogeul în China, a arătat, joi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) - dar a recunoscut o scădere încurajatoare a cazurilor din țara în care a apărut virusul.

Aceasta marchează pentru prima dată o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăviri în China, de când a început focarul la Wuhan în decembrie 2019. Cu toate acestea, numărul morților a crescut cu 76 de ieri, cu 566 de victime raportate acum.

Peste 28.000 de persoane sunt acum infectate în China, cazurile crescând cu aproape 4.000 între miercuri și joi, arată Dailymail.

Cercetători: „Suntem în mijlocul focarului” 

Dr. Mike Ryan, principalul expert în urgențe al OMS, a declarat că „a fost foarte dificil să prezicem evoluția bolii raportată prima dată în centrul orașului Wuhan la sfârșitul lunii decembrie. Suntem încă în mijlocul unui focar intens”.

Există cicluri de transmisie și este posibil ca aceste cazuri să crească în zilele următoare. Dar cel puțin pentru moment, lucrurile sunt stabile”, a spus Ryan în timpul unei conferințe de presă.

„Dar aproape 4.000 de cazuri, mao precis 3.700 de cazuri de coronavirus confirmate într-o singură zi, nu sunt nimic de sărbătorit și este cu siguranță încă un motiv de mare îngrijorare”, a spus el.

Dr Ryan a menționat că numărul de infecții din Hubei, provincia în care se află Wuhan, continuă să crească constant, reprezentând 80 la sută din toate cazurile.

Cu toate acestea, alte provincii și teritorii nu au observat creșteri semnificative. „Chiar și cu în acest context este dificil să prezicem traiectoria unei epidemii, iar coronavirusul nu face excepție.”

„Vârful epidemiei”, dificil de precizat 

Este foarte dificilă prezicerea „vârfului epidemiei”, însă poate fi de folos.  Mulți experți din domeniul sănătății, politicii și economiilor din întreaga lume încearcă acum să facă acest lucru în legătură cu epidemia de boală coronavirus răspândită din China.

Aceștia lucrează împreună pentru a cartografia curba focarului, dar avertizează că există prea multe lipsuri în date pentru a prezice în mod fiabil când va atinge apogeul său - când numărul de noi cazuri zilnice va începe să scadă în mod constant.

„Nimeni nu poate spune cu certitudine când va începe să scadă”, a spus dr. Michael Osterholm, un expert în boli infecțioase la Universitatea din Minnesota din Statele Unite.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel