Coronavirus, expații care nu vor să plece din China

Adisa Codruț |
Data publicării:
Wuhan închide transportul public în urma focarului de coronavirus
Wuhan închide transportul public în urma focarului de coronavirus

Mai multe state au anunțat că își repatriază cetățenii din Wuhan, China. Însă, unii nu vor să plece.

Coronavirus, expați. Deși mai multe țări au declarant public că își repatriază cetățenii – SUA, Franța - , unii dintre aceștia nu au gânduri de plecare. Este cazul lui Doug Perez, care locuiește în Wuhan, inima focarului de coronavirus. Intervievat de AP, acesta a recunoscut că este îngrijorat, însă motivul pentru care nu pleacă este că iubita sa e de origine chineză și nu are loc în avionul pus la dispoziție de SUA.
Cei doi au și un labrador pe care l-au poreclit "câinele-apocalipsă" și împreună cu el, dar purtând măști – inclusiv câinele – , s-au aventurat pe străzile pustii din Wuhan.

"Mulți străini sunt blocați aici. Nici nu ne gândim să plecăm de aici și să-i lăsăm pe cei dragi nouă în urmă", le-a spus Doug celor de la AP.

Guvernul SUA a planificat marți seara un zbor spre Wuhan pentru a lua câteva sute de diplomați și alți americani din China în Ontario, California. Avionul se va alimenta în Anchorage, Alaska, unde pasagerii vor fi scanați și verificați de personalul medical, anunță reprezentanți ai Departamentului de Sănătate și Servicii Sociale din Alaska.

Americanii din Wuhan ar fi undeva la mai mult de o mie de cetățeni americani în oraș, ceea ce înseamnă că majoritatea vor fi lăsați în urmă. Doug și prietena sa nu mai ies din casă, comandă mâncare online și verifică ultimele știri pe social media. Luni seara, paznicii le-au interzis să părăsească apartamentul unde locuiesc. "Cine știe ce va fi săptămâna viitoare. Va fi poliție, vor fi soldați? Vom fi fizic capabili să părăsim clădirea?", se întreabă el.

Japonia, Coreea de Sud, Franța și alte guverne bogate planifică evacuări al cetățenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel