Coronavirus - Imunitatea colectivă nu e o soluție pentru rezolvarea problemei. Specialist chinez

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Imunitatea colectivă nu reprezintă o soluție pentru rezolvarea problemelor provocate de boala extrem de contagioasă declanșată de noul coronavirus, spune un reputat specialist chinez în boli infecțioase și pneumologie.

„Nu există nicio dovadă că oamenii pot dezvolta imunitate de lungă durată la boala coronavirusului, în urma infectării", a spus Zhong, care a jucat un rol important în lupta dusă de China contra COVID-19 şi a epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2003. Zhong Nanshan, care este un reputat specialist chinez în boli infecțioase și pneomologie, a făcut declarațiile miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, conform Xinhua și Agerpres. 

Controlul bolii infecțioase de la sursă și în amonte este cea mai veche şi mai eficientă metodă, a subliniat Zhong.

Zhong Nanshan a declarat că Europa ar trebui să adopte măsuri proactive în lupta contra coronavirusului, să identifice infecțiile mai repede şi să fie mai eficientă în punerea în aplicare a restricțiilor şi a carantinei, relatează EFE. „Cred că Europa se confruntă acum cu prima rundă a epidemiei şi ar trebui să ia măsuri proactive. Nu aşteptați până când este prea târziu", a spus Zhong în cadrul conferinței de presă organizată în Guangzhou, el subliniind, de asemenea, importanța testării multiple şi protejarea personalului sanitar.

„Există țări europene care desfăşoară carantine în oraşe. Dar oamenii ies la o cafea, se adună... Nu aşa funcționează acest tip de carantină", a spus prestigiosul specialist în pneumologie în vârstă de 83 de ani.

Zhong a adăugat că sunt necesare eforturi suplimentare, cum ar fi izolarea tuturor contactelor apropiate persoanelor infectate cu COVID-19, chiar dacă acestea nu prezintă simptome.

Potrivit medicului, în capitala provinciei Hubei, Wuhan, oraşul în care a apărut focarul, conştientizarea virusului şi măsurile de protecție au fost inițial la nivel foarte scăzut, ceea ce a dus la răspândirea rapidă.

Cel mai important lucru, a spus Zhong, este „să vă protejați mai întâi pe dumneavoastră şi apoi pe ceilalți", iar pentru aceasta trebuie să evitați mulțimile, să purtați mască şi, mai ales, „să faceți teste, teste şi mai multe teste" pentru a detecta cazurile noi, mai arată sursele citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel