Coronavirus: încă 11 cazuri, confirmate al Căminul de Bătrâni Tutova

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Covid-19, sange
Covid-19, sange

A crescut numărul persoanelor testate pozitiv la noul coronavirus, din Căminul pentru Persoane Vârstnice Tutova, după ce încă 11 cazuri au fost raportate.

Numărul angajaţilor şi beneficiarilor infectaţi cu noul coronavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Tutova a crescut la 19, după ce în urmă cu o zi fuseseră raportate 11 cazuri, au informat, marţi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, citează agerpres.ro. Instituţia desfăşoară o anchetă epidemiologică la centrul respectiv, după ce pe data de 22 aprilie, o persoană din rândul beneficiarilor a fost transportată la Spitalul "Elena Beldiman" Bârlad cu simptomatologie specifică infecţiei COVID-19, aceasta fiind ulterior testată pozitiv.

„În primă etapă, au fost recoltate probe biologice de la personalul de îngrijire şi de la persoanele care locuiesc în acelaşi pavilion cu persoana confirmată. În data de 27 aprilie, reprezentanţii instituţiei noastre au recoltat probe biologice de la 38 de beneficiari şi de la restul personalului angajat la nivelul Căminului pentru Persoane Vârstnice Tutova. Până la această dată, pentru 19 persoane, dintre care şapte persoane din rândul personalului de îngrijire şi 12 beneficiari, testele au confirmat infecţia cu COVID-19. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi starea de sănătate a personalului centrului şi a beneficiarilor este monitorizată permanent”, a transmis conducerea DSP într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de luni, un bărbat în vârstă de 82 de ani, asistat în centrul de la Tutova, care fusese confirmat pozitiv cu noul coronavirus în aceeaşi zi, a decedat. Potrivit autorităţilor sanitare bărbatul avea sechele în urma unui infarct miocardic şi a unui accident vascular cerebral, fibrilaţie atrială permanentă, boală renală cronică şi insuficienţă cardiacă. Acesta este al treilea caz de deces în cazul unei persoane cu COVID-19, la nivelul judeţului Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel