Coronavirus: Israelul reinstituie unele restricții pentru că varianta Delta se răspândește

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

Israelul a reimpus unele restricții pe fondul unei creșteri a cazurilor de infecție provocate de varianta indiană Delta de coronavirus, cu obligativitatea purtării măștii la punctele de trecere a frontierei, în facilități medicale și principalul aeroport internațional.

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat miercuri că noile restricții vor intra imediat în vigoare. În plus, amenzi echivalente cu aproximativ 1.500 de dolari vor fi acum impuse părinților ai căror copii încalcă reglementările de carantină.

Persoanele care au fost vaccinate sau s-au însănătoșit după boală au fost anunțate că trebuie să intre în carantină dacă știu că au avut contact cu o persoană infectată cu o „variantă periculoasă” a coronavirusului, inclusiv în avion. Asta în condițiile în care până acum, cei care au fost vaccinați sau s-au recuperat după coronavirus erau scutiți de carantină.

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a vorbit marți noapte despre un „nou focar” de coronavirus în țară și a ordonat restabilirea „cabinetului de coordonare contra coronavirus”.

El a făcut apel la israelieni să nu călătorească în străinătate fără motiv. Pentru a doua zi consecutiv, peste 100 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri Ministerul israelian al Sănătății. Cele mai multe dintre ele sunt legate de varianta Delta a virusului, potrivit oficialilor, citați de DPA și Agerpres.

Printre cei nou infectați în Israel sunt mulți tineri. În Israel, o țară cu 9 milioane de locuitori, peste 5,5 milioane de persoane au primit o doză de vaccin și aproximativ 5,2 milioane ambele doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel