Coronavirus: Italienii închid TOATE școlile. Au 107 decese și peste 3.000 de persoane infectate

Dana Lascu |
Data publicării:
Sală de clasă
Sală de clasă

Din cauza epidemiei cu coronavirus, autoritățile italiene au decis ca toate instituțiile de învățământ să fie închise de mâine până pe 15 martie! În Italia au fost înregistrate 107 decese și peste 3.000 de oameni sunt infectați cu Covid-19.

Ministrul italian al Educației, Lucia Azzolina, a confirmat închiderea școlilor și a universităților din toată Italia de mâine, joi, 5 martie, până la 15 martie: „Pentru noi nu a fost o decizie ușoară, am așteptat avizul comitetului științific", a declarat acesta într-o conferință de presă la Palazzo Chigi. Măsura a fost numită „prudențială", conform Corriere della Sera.

Autoritățile italiene pregătesc deja și o reglementare legală care să permită unuia dintre părinți să absenteze de la muncă pentru a sta acasă cu copiii, a adăugat ministrul italian adjunct al Economiei, Laura Castelli.

„Suntem conștienți de impactul pe care o măsură precum închiderea școlilor o va avea asupra gospodăriilor și asupra țării, motiv pentru care ne mișcăm cu maximă viteză și hotărâre pentru a proteja lucrătorii publici și privați. Se definește un regulament care prevede posibilitatea ca unul dintre părinți, în cazul închiderii școlii, să fie absent de la muncă pentru a avea grijă de copiii minori. Am vorbit deja despre asta cu ceilalți miniștri competenți: vom face tot ce este necesar pentru a răspunde nevoilor cetățenilor și familiilor și pentru a reduce inconvenientele pe cât posibil", a spus acesta.

Până acum, conform datelor oficiale coronavirusul COVID-19 a provocat 107 decese în Italia de la începutul epidemiei, iar numărul persoanelor infectate se ridică la 3.089, în ciuda măsurilor de carantină în mai multe orașe luate de autorități. Italia este a treia țară din lume ca număr de îmbolnăviri după China și Coreea de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel