Coronavirus: mai multe țări au înregistrat câte un prim caz

Adisa Codruț / 28 feb 2020 / 11:17
Coronavirus
Coronavirus

Mai multe țări au înregistrat câte un prim caz de infecție cu noul coronavirus: Nigeria, Lituania, Belarus și Noua Zeelandă. În Iran situația se înrăutățește.

Contaminarea cu noul virus se răspândește în întreaga lume cu repeziciune. În ultimele 24 de ore, mai multe țări a confirmat cazuri de infecție. Astfel, în Nigeria, un cetățean italian care lucrează acolo și s-a întors în această țară din Italia pe 25 februarie a fost depistat pozitiv.

„Pacientul se află într-o stare clinică stabilă şi nu prezintă simptome îngrijorătoare", a asigurat ministerul, fără a oferi totuşi detalii despre locul unde a fost spitalizat, citează agrepres.ro. De asemenea, mai arată sursa citată, aceasta este prima contaminare confirmată şi oficială din Africa Subsahariană, până în prezent aparent cruţată de epidemia globală.

Și Lituania a raportat primul caz de infectare cu Covid-19 pe teritoriul său la o femeie sosită din Italia, au anunţat vineri autorităţile guvernamentale.
Femeia, de 39 de ani, care s-a întors din Verona, a fost izolată la spitalul din Siauliai, în nordul acestui stat baltic şi prezintă simptome uşoare.
Un prim caz de coronavirus a fost confirmat şi în Noua Zeelandă la o persoană revenită din Iran via Bali. Această persoană, căreia nu i-au fost precizate nici identitatea, nici sexul, are circa 60 de ani şi a fost spitalizată la Auckland.
Iran a anunţat că a înregistrat un total de 245 de cazuri, dintre care 26 de decese, o pondere în mod special ridicată în comparaţie cu bilanţul la nivel mondial.

Belarus a anunţat vineri dimineaţă primul caz de infectare cu coronavirus, la un student iranian sosit din Azerbaidjan săptămâna trecută. Ministerul Sănătăţii a indicat într-un comunicat că starea pacientului este „satisfăcătoare”, potrivit aceleiași surse.
Persoanele cu care a intrat în contact de la sosirea sa în Belarus, pe 22 februarie, au fost plasate în carantină la spitalul pentru boli infecţioase din Minsk.

Articole Recomandate

LETROZOLUM - prospect

26 oct, 14:59
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy