Coronavirus: Noua Zeelandă interzice intrarea în ţară a cetăţenilor străini care vin din China continentală

Georgiana Ioniță / 02 feb 2020 / 09:39
Măsuri de siguranță în aeroporturi
Măsuri de siguranță în aeroporturi

Noua Zeelandă a anunţat duminică faptul că interzice intrarea în ţară a tuturor cetăţenilor străini care vin din China continentală din cauza ameninţării în creştere reprezentate de epidemia de coronavirus.

Interdicţia este în vigoare de luni, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului a ridicat avertismentul de călătorie pentru neozeelandezi pentru toată China continentală la "Nu călătoriţi", cel mai înalt nivel, notează Agerpres.

"Am fost sfătuiţi de oficiali din domeniul sănătăţii că, deşi există încă o serie de necunoscute privind modul de transmitere a virusului, este bine să avem o abordare preventivă", a anunţat într-un comunicat prim-ministrul acestei ţări, Jacinda Ardern.

Cetăţenii neozeelandezi şi rezidenţii permanenţi care se întorc în ţară pot în continuare să intre în Noua Zeelandă, la fel ca şi membrii familiei restrânse, dar li se va cere să se autoizoleze timp de 14 zile la sosire.

Interdicţia va fi valabilă până la 14 zile, urmând să fie revizuită la fiecare 48 de ore, şi include toţi cetăţenii străini care pleacă sau care au tranzitat prin China continentală după 2 februarie

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy