Coronavirus, revoltă în Beceni: localnicii nu vor carantină în tabăra de la Arbănași

Dana Lascu |
Data publicării:
Petiție făcută de localnici ca tabăra de la Arbanași să nu fie loc de carantină pentru eventualii pacienți cu coronavirus
Petiție făcută de localnici ca tabăra de la Arbanași să nu fie loc de carantină pentru eventualii pacienți cu coronavirus

Localnicilor din Beceni, Buzău, au făcut o petiție online prin care cer autorităților să nu aducă eventualii pacienți cu coronavirus în carantină în Tabăra Arbănași.

Localnicii din Beceni, comuna buzoiană pe teritoriul căreia se află Tabăra de la Arbănași, au inițiat o petiție pe Internet - „Stop! Nu vrem răspândirea virusului în județul Buzău" - prin care solicită ca aceasta să nu fie o locație pentru carantina eventualilor bolnavi cu coronavirus. Oricum, nu sunt condiții de ținut pacienți bolnavi acolo, spune edilul-șef.

„Având în vedere starea deplorabilă a fostei tabere, care nu corespunde unor norme minime de igienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată, iar clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situații, consider că această decizie este un real pericol atât pentru pacienți, cât și pentru locuitorii comunei Beceni", a declarat primarul Constantin Dumitru Laurențiu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, autoritățile locale vor înainta mai multor instituții ale statului memorii justificative care să determine alocarea unui alt spațiu pentru eventualii suspecți de coronavirus, în caz contrar susținând că vor trece la acțiuni în stradă și cu blocarea drumului care duce spre tabăra Arbănași.
Autoritățile județene susțin, însă, că reacția localnicilor din Beceni este nejustificată atât timp cât este foarte puțin probabil ca centrul de carantină să fie activat.

„Nu există nicio persoană contaminată cu coronavirus, iar persoanele care vin din China stau izolate la domiciliu timp de 14 zile sub monitorizarea medicului de familie, dacă există, sau a epidemiologului din cadrul DSP. Acea locație e identificată doar pentru situații excepționale, dacă Institutul Matei Balș nu va mai avea capacitatea necesară de a primi pacienți. Este o situație temporară, acolo nu se tratează, nu se diagnostichează, ci doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp vor fi ținuți pacienții, dacă va fi cazul, dar sperăm să nu fie cazul", a declarat, în cadrul unei conferințe, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel