CORONAVIRUS, RULETA RUSEASCĂ pentru tinerii infectați. Medic: Virusul DEVASTEAZĂ tot organismul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Vârsta pacienților care fac forme grave de COVID-19 e în scădere, în ultima perioadă fiind tot mai mulți pacienți infectați cu coronavirus din intervalul de vârstă 35-40 de ani. 

Dr Radu Țincu, medic primar toxicologie de la Secția de Terapie Intensivă Toxicologie de la Spitalul de Urgență Floreasca, spune că formele severe de COVID dezvoltate de tinerii  infectați cu coronavirus sunt determinate de o „furtună de molecule inflamatorii”.

El crede că perioada concediilor, reluarea serviciului, dar și începutul anului școlar sunt factori care au favorizat infectarea celor tineri, activi. O parte din ei au chiar o predispoziție genetică spre a face forme mai grave, spune expertul.

Se poate anticipa ce pacient infectat cu coronavirus va face forme grave? Răspunsul specialistului, pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel