Coronavirus: șase medici morți și aproape 2.000 infectați, în China

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient bolnav de coronavirus în spital  FOTO: Agenția Xinhua
Pacient bolnav de coronavirus în spital FOTO: Agenția Xinhua

Șase membri ai personalului medical au murit și alți 1.700 s-au îmbolnăvit din cauza noului coronavirus, în China.

Şase membri ai personalului medical au murit în China din cauza noului tip de coronavirus şi peste 1.700 au fost infectaţi, potrivit unui bilanţ anunţat vineri de guvern, care subliniază riscurile ce apar în spitalele copleşite de epidemie.

Anunţul a venit la o săptămână de la moartea, din cauza virusului, a unui medic care încercase să alerteze autorităţile chiar de la începutul epidemiei, însă fusese mustrat de poliţie. Decesul său a provocat furie pe reţelele de socializare.

"La 11 februarie, la ora 24.00, 1.716 de cazuri de infectare confirmate au fost semnalate în ţară în rândul personalului medical", a declarat Zeng Yixin, director adjunct al Comisiei Naţionale de Sănătate. "Dintre acestea, şase persoane au murit", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Marea majoritate (1.102) a cazurilor de infectare au fost raportate în oraşul Wuhan (centru), capitala provinciei Hubei şi centrul acestei epidemii de pneumonie virală cu Covid-19.

De asemenea, în rândul medicilor şi infirmierelor din alte municipalităţi ale provinciei au fost raportate 400 de cazuri de infectare.

Din cauza afluxului de pacienţi în spitalele din Hubei şi a lipsei de materiale de protecţie (măşti, combinezoane integrale, ochelari, mănuşi), o parte din personalul medical riscă să fie infectat cu coronavirusul.

Virusul a infectat deja în China continentală (excluzând Hong Kong şi Macao) aproximativ 64.000 de persoane, dintre care 1.380 au murit, potrivit celui mai recent raport oficial anunţat vineri de Comisia Naţională de Sănătate.

Nemulţumirea populară a fost puternică în ultimele săptămâni cu privire la gestionarea crizei de către autorităţile locale din Wuhan şi Hubei, acuzate că au întârziat să ia măsuri preventive. Această nemulţumire s-a transformat în furie după moartea de vinerea trecută a lui Li Wenliang, un oftalmolog de 34 de ani, unul dintre primii medici care au alertat autorităţile chineze cu privire la apariţia epidemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel