Coronavirus, situația la zi în România. Dosar penal în Olt

Florina Pop |
Data publicării:

În România sunt 42 de oameni în carantină și 9.431 de persoane monitorizate la domiciliu.

Coronavirus, România. O informare a Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Sănătății arată că în țară sunt în carantină instituționalizată 42 persoane, iar 9.431 persoane, monitorizate la domiciliu.

”Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află. În cursul zilei de ieri, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul”, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Momentan, 3 români au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative. Două persoane purtătoare ale virusului COVID-19 sunt internate în spitale de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.

Ieri, 2 martie, la TelVerde, număr dedicat informării despre noul coronavirus, s-au primit 1081 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Iar la numărul unic de urgență 112 au fost primite 73 apeluri pe aceeași temă.

”Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20. Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar și Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care ajung în România din aceste regiuni”, mai precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel