Coronavirus, specialiști: găsirea unui vaccin e vitală, dar nu trebuie grăbită, „trebuie să respecte protocoalele de siguranță”

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Găsirea unui vaccin împotriva coronavirus este vitală, dar nu trebuie grăbită. Este mai important ca vaccinul să fie sigur, avertizează specialiștii.

Găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus este vitală, dar nu poate fi grăbită și trebuie să respecte protocoalele standard de siguranță, a avertizat un expert în domeniu. „Este esențial să lucrăm cât mai mult și să dezvoltăm medicamente și vaccinuri care sunt disponibile pe scară largă în întreaga lume", a scris Shibo Jiang, profesor de virologie la Universitatea Fudan din Shanghai și New York Blood Center, în revista Nature. „Dar este important să nu «o luăm pe scurtătură»”.

Jiang, care a lucrat la vaccinurile coronavirusului încă de la focarul SARS din 2003, a declarat că autoritățile de reglementare ar trebui să evalueze eficacitatea oricărui vaccin împotriva unei serii de virusuri și să facă ai multe teste pe animale înainte de testarea la om.

„Este de înțeles ca guvernele să fie disperate de găsirea a orice ar putea împiedica decesele, închiderile și carantinele rezultate din COVID-19”, a scris el. „Dar combaterea acestei boli necesită un vaccin care este sigur și puternic.”

Experții au avertizat că până la lansarea unui vaccin ar putea dura mai mult de un an, deoarece studiile clinice trebuie să se asigure că este sigur pentru subiecții umani, înainte de a se distribui publicului larg.

Peste 200.000 de persoane din întreaga lume au fost infectate cu COVID-19, cu peste 8.200 de decese.

 

Sursa, aici.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel