Coronavirus: tot personalul SJU Suceava, în carantină: spitalul va primi după dezinfecție doar pacienți cu COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Medic costumat. Foto: MTI
Medic costumat. Foto: MTI

Întreg personalul Spitalului Județean din Suceava intră în carantină. După ce va fi dezinfectat, unitatea va primi doar bolnavi infectați cu coronavirus.

Un total de 52 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava au fost confirmate lun cu Covid-19 luni, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit. Spitalul va fi închis și toți medicii din spital vor fi puși în izolare, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru într-o intervenție la digi24.

Spitalul va fi dezinfectat în 48 de ore și apoi va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă. În Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune.

Într-o singură zi aproape că s-a dublat numărul cazurilor de medici și asistenți medicali în cazul cărora s-a confirmat îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

Începând din această dimineaţă, Spitalul Municipal Rădăuţi a devenit spitalul de resort la nivelul judeţului Suceava. Astfle, urgențele medicale din județ vo ajunge la Spitalul Municipal Rădăuți.

Potrivit unui comunicat de presă, s-a ajuns în această situație în care înterg personaul unui spital să stea în izolare din cauza unor pacienți care n uau declarat corect istoricul călătoriilor sau al contactelor cu persoane venite de zone de risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel