Coronavirus: Un francez din doi este vaccinat complet contra COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

Un francez din doi este de acum vaccinat complet împotriva COVID-19, a anunțat aseară Direcția Generală a Sănătății, un nivel încă departe de pragul de imunitate colectivă estimat la aproximativ 90% cu noua variantă Delta, care este mai contagioasă.

Un francez din doi este de acum vaccinat complet împotriva COVID -19. În Franța, „programul complet de vaccinare” înseamnă administrarea a două doze de vaccin Moderna, AstraZeneca sau Pfizer, o doză dacă au fost pozitivi pentru COVID -19 sau o doză de vaccin Janssen de la Jonhson & Jonhson.

Pragul de 40 de milioane de francezi care au primit cel puțin o doză a fost trecut luni, cu o lună înainte de programul inițial. Guvernul francez intenționează să se atingă pragul de 50 de milioane de persoane vaccinate pentru prima dată, până la sfârșitul lunii august.

Confruntat cu izbucnirea contaminărilor care depășesc în mod constant 20.000 de noi cazuri zilnic, guvernul continuă cursa pentru vaccinare împotriva COVID -19, având în vedere în special persoanele care sunt mai vulnerabile și ezitante.

Numărul pacienților spitalizați în unitățile de terapie intensivă a crescut ușor de câteva zile (aproape 1.000 marți) și cel al pacienților spitalizați a revenit luni la pragul de 7.000.

Cu toate acestea, observăm „o decorelare între spitalizări și diagnostice”, a subliniat marți ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, explicând că, datorită vaccinării „există mai puțini pacienți spitalizați pentru forme severe de Covid în țara noastră decât au existat în valurile precedente pentru același număr de persoane contaminate”. Miercuri dimineață va avea loc o reuniune a guvernului pentru a analiza criza sanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel