Coronavirus, valul al treilea: când ar putea scădea presiunea, explicațiile dr. Adrian Marinescu

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu a explicat când crede că va începe să scadă presiunea valului a treilea al pandemiei care, spune el, ne-a prins cu prea puține persoane vaccinate. 

Valul trei ne-a prins cu puține persoane vaccinate și ar putea dura mai puțin doar dacă se imunizează foarte mulți oameni, spune medicul infecționist Adrian Marinescu. Am putea vedea o scădere a presiunii din sistemul medical abia în două luni, potrivit medicului, care a vorbit despre asta la Digi 24.

Adrian Marinescu, director medical la Institutul "Matei Balș" a mai spus, de asemenea, că speră ca vaccinarea  va scurta valul al treilea al pandemiei. „În măsură în care vaccinarea merge dinamic, sper că acest val va fi mai scurt pentru că persoanele vulnerabile se vaccinează, ar trebui să scadă formele medii și severe și presiunea. Ne-a prins valul 3 cu număr mic de persoane vaccinate”, a spus el.

Întrebat ce procent l populației ar trebui să fie vaccinată pentru a putea scădea această presiune, Adrian Marinescu a răspuns: „După 25% ar trebui să se vadă. Probabil în două luni ar trebui să avem o scădere a presiunii. Tulpina din Marea Britanie e predominantă.

El a mai spus că sunt rare cazurile în care o persoană vaccinată să se infecteze. „Pe mine mă interesează să nu am boala. Virusul poate ajunge. Contează ca anticorpii să mă protejeze, să nu fac formă complicată, poate o formă ușoară”, a mai spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel