Coronavirus: Varianta Delta reprezintă 83% din cazurile noi de COVID-19 în SUA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Varianta Delta reprezintă deja circa 83% din noile cazuri de COVID-19 în SUA, o „creștere drastică” survenită în numai câteva zile și care coincide cu o înmulțire a deceselor asociate acestei boli cu aproape 48% în ultima săptămână.

Aceste date au fost comunicate marți de directoarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, în timpul unei audieri la comitetul pentru sănătate din Senatul american.

În zonele Statelor Unite cu rate mai reduse ale vaccinării anti-COVID-19, prevalența variantei Delta a coronavirusului, mai contagioasă, este chiar superioară mediei naționale, iar în aceste zone în mod special s-au înmulțit de asemenea infectările, spitalizările și decesele. „Cel mai deprimant este că majoritatea acestor decese puteau fi prevenite doar printr-un simplu vaccin”, a subliniat Rochelle Walensky.

Ea a avertizat săptămâna trecută că această pandemie „devine o pandemie a nevaccinaților”, întrucât circa 99% dintre persoanele decedate din cauza COVID-10 în ultimele săptămâni în SUA nu erau vaccinate.

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut săptămâna trecută cu 69% pe ansamblul Statelor Unite, țară unde aproape 57% din populația în vârstă de peste 12 ani a fost până în prezent vaccinată cu schema completă.

Președintele Joe Biden le-a cerut luni americanilor să se vaccineze anti-COVID-19, după ce persoanele nevaccinate au contribuit la o înmulțire a cazurilor de infectare, fapt care a determinat o scădere a Bursei, notează Agerpres.

Într-un discurs pe tema situației economice a SUA, el a atenționat că redresarea economiei depinde de punerea pandemiei sub control. „Așadar, vă rog, vă rog, vaccinați-vă!”, și-a îndemnat Biden concetățenii. „Vaccinați-vă acum!”, a insistat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel