Coronavirusul poate supraviețui până la NOUĂ ORE pe pielea umană

Dana Lascu |
Data publicării:
Dezinfectanți. Foto: Pixabay
Dezinfectanți. Foto: Pixabay

Perioada în care coronavirusul poate rezista pe piele este de patru ori mai mult decât în cazul virusului gripal, arată un nou studiu

Noul coronavirus poate supraviețui până la câteva ore pe pielea umană, sugerează un nou studiu realizat în Japonia. În experimentele de laborator, cercetătorii au testat pielea prelevată de la cadavre care altfel ar fi fost folosită pentru grefele de piele.

Au descoperit că virusul supraviețuiește timp de nouă ore, de peste patru ori mai mult decât poate trăi virusul gripal A (rezistă doar aproape 2 ore). Echipa de la Universitatea de Medicină Prefecturală din Kyoto, Japonia, spune că informațiile despre timpul de supraviețuire al virusului pe piele pot ajuta la dezvoltarea abordărilor pentru a preveni transmiterea prin contact și arată cât de importantă este spălarea mâinilor.

„Stabilitatea SARS CoV-2 pe pielea umană rămâne necunoscută, având în vedere pericolele expunerii virale la oameni. Am generat un model care permite reproducerea în siguranță a studiilor clinice privind aplicarea agenților patogeni pe pielea umană și a elucidat stabilitatea SARS-CoV-2 pe pielea umană.”, au scris autorii.

Pentru studiul care a fost publicat în revista Clinical Infectious Diseases (link direct studiu), cercetătorii au obținut piele umană prelevată la autopsii cu cel mult 24 de ore înainte. Ei spun că au au lucrat cu un astfel de țesut, care era viabil pentru transplant, pentru a evita infectarea voluntarilor sănătoși.

Celulele pielii au fost amestecate cu probe de coronavirus și cu virusul gripal A, pentru că amândouă se răspândesc și prin picături și contactul uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel