Coronavirusul poate supraviețui în nas mai mult de 6 luni: noi explicații despre pierderea mirosului

coronavirusul_64707000

Un nou studiu dezvoltat de Institutul Pasteur din Paris (Franța) dezvăluie dovezi actualizate despre pierderea mirosului, unul dintre cele mai frecvente simptome ale persoanelor care sunt infectate cu noul...

"Fiziopatologia tulburărilor neurologice cu Covid-19 rămâne slab înțeleasă. Disfuncția olfactivă și gustativă este frecventă la Covid-19, în special la pacienții cu simptome ușoare.", explică cercetătorii.

Articolul prezintă dovezi că neuroepiteliul olfactiv - care constituie 1,25% din mucoasa nazală și acoperă o suprafață de 8-10 cm² din partea superioară a septului nazal - poate fi „un loc important de infecție cu SARS-CoV-2". 

Replicarea SARS-CoV-2 în neuroepiteliul olfactiv a fost asociată cu inflamația locală, continuă cercetătorii, care au demonstrat, de asemenea, că SARS-CoV-2 a indus ageusia - pierderea gustului - la hamsterii sirieni aurii.

Pacienții cu pierderi persistente ale mirosului au, de asemenea, inflamații ale mucoasei, care este calea de intrare a virusului în organism.

În cele din urmă, probele de mucoasă olfactivă de la pacienții analizați au relevat prezența virusului și a celulelor infectate cu SARS-CoV-2, pe lângă inflamația prelungită, așa cum se menționează în articol.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250