Costache, audieri: Pentru taxa clawback am agreat o nouă formulă de calcul

Dana Lascu / 19 feb 2020 / 15:04
Bani și medicamente
Bani și medicamente

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că în ceea ce privește taxa de clawback „s-a agreat o formulă de calcul care urmează să fie pusă în practică”

Ministrul propus al Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri, la audierea de la comisiile parlamentare de specialitate, că s-a agreat o formulă de calcul a taxei clawback care urmează să fie pusă în practică „cât de curând".

„Pe toată durata acestui mandat, pentru a ieși din criza medicamentului și pentru a se găsi o formulă nouă pentru taxa de clawback s-a lucrat săptămânal. S-a constituit un grup de lucru format din specialiștii Casei Naționale, ai Ministerului de Finanțe și a Ministerului Sănătății, reprezentanții importatorilor de medicamente, producătorilor de medicamente. În decembrie, în ultima sesiune de guvern, s-a făcut o formulă de calcul, o actualizare cu inflația pentru a se scădea taxa de clawback și a nu se scădea și mai mult numărul de medicamente de pe piața românească. Și în momentul de față s-a agreat o formulă de calcul care urmează să fie pusă în practică cât de curând. Evident, nu mai depinde de noi, Guvernul nu mai poate emite ordonanțe sau ordonanțe de urgență și a fost depus un amendament în Parlament de către un parlamentar liberal cu o formulă de calcul a taxei clawback", a declarat Victor Costache la audierile care au durat aproape trei ore.

În urma audierilor, comisiile de Sănătate din Parlament i-au dat aviz negativ, 20 de parlamentari votând împotriva sa. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy