COVID-19: 15 județe au avut creșteri ale numărului de infectări

Angela Sabău |
Data publicării:
Pandemie, coronavirus       Photo by Gustavo Fring from Pexels
Pandemie, coronavirus Photo by Gustavo Fring from Pexels

Valul cinci al pandemiei este aici: 15 județe au înregistrat o creștere a incidenței infectărilor, calculată pe ultimele 14 zile.

Deși rata incidenței este încă mică, tot mai multe județe înregistrează creșteri ale numărului de cazuri noi de infectări. Dacă ieri, doar 4 județe aveau o creștere, astăzi, 15 județe au avut creștere a incidenței COVID-19. Cifrele indică faptul că valul cinci al pandemiei este deja aici și ne așteptăm la creșteri și mai mari.

Județele în care s-a înregistrat creștere a incidenței sunt Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Satu Mare, Sălaj, Teleorman și Vrancea.

Județul cu cea mai mare incidență este Arad, cu 1,1 cazuri la mia de locuitori, calculat pe ultimele 14 zile. Urmează Cluj cu 0,77 și Bihor, cu 0,73

Acum, media națională, conform INS, este de 0,48, plasând toate județele din România în zona verde, privind riscul epidemiologic.

Potrivit specialiștilor, în luna februarie am putea avea până la 20.000 de cazuri noi pe zi, dacă pandemia va urma același curs ca și în alte țări din Europa, unde s-au atins noi recorduri privind numărul de infectări.

Astfel, în Franța au fost, ieri, 179.807, cu 290 de decese, în Marea Britanie 129.471, cu 18 decese, în Germania, 30.978 cu 448 de decese, Italia 78.313, cu 175 de decese, Irlanda 9.006 cazuri și niciun deces, Austria 2.416 cazuri și 22 de decese.

În alte țări, însă, numărul deceselor este mult mai mare, raportat la numărul de infectări. Astfel, Rusia a avut ieri 21.922 de cazuri noi și 935 de decese, în timp ce Statele Unite ale Americii au avut 312.939 de noi cazuri și 1.811 decese. Suedia nu a avut niciun caz nou și niciun deces.

Datele despre evoluția pandemiei în toată lumea să găsesc AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel