Covid-19: Al șaselea român cu coronavirus, depistat la Suceava!

Dana Lascu / 04 Martie 2020 / 16:11
În China, unde a izbucnit epidemia, zeci de mii de pacienți sunt infectați cu coronavirus. Foto: Xinhua Video
În China, unde a izbucnit epidemia, zeci de mii de pacienți sunt infectați cu coronavirus. Foto: Xinhua Video

Al șaselea român infectat cu noul coronavirus - Covid-19 - ar fi fost depistat la Suceava, a confirmat secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU. 

După ce astăzi a fost confirmat la Timișoaa un al cincilea caz de infecție cu noul coronavirus Covid-19 un băiat de 16 ani care este asimptomatic deocamdată, secretarul de stat Raed Arafat a confirmat că avem și un al șaselea caz, la Suceava. 

Este vorba de un bărbat în vârstă de 71 de ani.

Echipe de la DSP Iași au fost deja trimise la Suceava pentru a ajuta autoritățile locale în ancheta epidemiologică pe care trebuie să o facă.

„Deocamdată nu se pune problema să luăm decizia de a izola sau a pune în carantină un oraș, mai ales că la noi se știe cine de la cine a luat, cum e cazul de la Timișoara, nu a apărut niciun caz izolat de care să nu știm de unde a luat noul coronavirus”, a spus secretarul de stat Raed Arafat. 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy