COVID-19. Apelul dr Carmen Pantiș: România are nevoie de Anestezie și Terapie Intensivă

Adisa Codruț / 13 apr 2020 / 22:04
Coronavirus  FOTO: Pixabay
Coronavirus FOTO: Pixabay

Dr Carmen Pantiș transmite, printr-un video, pe Facebook, că e nevoie de donații pentru asigurarea echipamentelor de protecție.

COVID-19, Terapie Intensivă. Medicul Carmen Pantiș de la Spitalul Județean Oradea, totodată președintele Colegiului Medicilor Bihor, transmite un mesaj prin intermendiul unui scurt filmuleț înregistrat și distribuit pe Facebook.

Mesajul:

”Trăim zile în care întreaga planetă traversează o criză majoră. (...) Facem tot ce se poate având o responsabilitate continuă pentru a vă proteja viața. Dintre toate specialitățile, noi iubim cel mai mult Anestezia și Terapia Intensivă, specialitate care este la granița dintre viață și moarte. Și aș vrea să aduc în prim plan cuvintele celebrului Winston Churchill, care spunea, în Al Doilea Război Mondial, că niciodată atât de mult nu datorează atâtor de puțini și aici este vorba de noi, cei din linia întâi.

Vă rugăm frumos să stați acasă, să păstrați distanțarea socială și ceea ce puteți și - este foarte important pentru noi - este să donați la 8839 un mesaj simplu - ATI. România are nevoie de Anestezie, de Terapie Intensivă.

Trăim o criză generalizată și avem această senzație de groapă nesecurizată, căscată pe neașteptate în fața noastră. Noi suntem în linia întâi și facem tot ce este posibil ca Terapia Intensivă să fie bine dotată, dar avem nevoie în continuare de un număr impresionant de echipamente de protecție, avem nevoie de consumabile absolut necesare tratării unui pacient critic așa cum avem nevoie de ventilatoare pentru a asigura dreptul fundamental la viață.

Granița fragilă dintre viață și moarte o trăim mai mult ca niciodată acum. Dincolo de profesionalism, empatie și valorile medicinei în care credem suntem alături de întreaga populație a orașului, a județului în care noi trăim. Nu există altă alternativă decât aceea de a proteja pacientul critic și tot personalul medical.

Vă mulțumim.

România are nevoie de Terapie Intensivă”.  

DA pentru VIAȚA ❤️!

Publicată de Carmen Pantis pe Luni, 13 aprilie 2020
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy