COVID-19: De ce crește atât de repede numărul persoanelor declarate vindecate, prof. dr. Alexandru Rafila explică

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital
Spital

Numărul persoanelor care sunt declarate vindecate de COVID-19 crește neașteptat de rapid în România. Profesorul Alexandru Rafila a explicat cum este posibil.

Numărul persoanelor declarate vindecate după infectarea cu coronavirus crește cu fiecare zi. Până în prezent au fost declarate vindecate 5.269 de persoane. Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit la Digi24 despre acest subiect și a dezvăluit care este explicația. Potrivit lui, în România au fost înregistrate forme ușoare și medii de infectare, fapt care jusitifică creșterea rapidă a persoanelor vindecate și externate.

„Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de terapie intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250.

Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore.

De aceea numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România.

Dacă acest număr creștea mai lent ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru - șase săptămâni, nu de două săptămâni cum e pentru cazurile medii și ușoare”, a explicat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel