COVID-19 și obezitate. Dr Anca Hâncu: Este, de fapt, coaliția a două pandemii

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Obezitate
Obezitate

Dr Anca Hâncu a subliniat, la Interviurile DC News și DC Medical, impactul obezității asupra infecției COVID-19 și a recomandat românilor să facă mișcare.

Invitată la Interviurile DC News și DC Medical, dr Anca Hâncu a ținut să sublinieze legătura dintre COVID-19 și obezitate.

”Este, de fapt, coaliția a două pandemii. Se vorbește foarte mult de această pandemie, COVID-19, însă foarte puțin despre obezitate. Obezitatea ca factor de risc. Centrul de Diabet și Control, organul de control american de elită în acest moment, spre care se uită toți medicii, a modificat în 22 iulie înregistrarea și încadrarea obezității ca factor de risc. Până acum era considerată factor de risc obezitatea morbidă, adică peste 40 indice de masă corporală, acum o săptămână s-a modificat și orice persoană obeză, cu index de masă corporală peste 30 este la risc de a face infecții severe, de a face o formă severă de COVID-19. Iar pentru cei cu IMC peste 40 e risc de deces. Ar trebui dezvoltate campanii la nivel populațional pentru că în România un procent de 20-25% are obezitate. Nici nu vorbim de supragreutate că atunci ne referim la jumătate din populația României”, afirmă dr Anca Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel