COVID-19 și obezitatea. De ce sunt în pericol persoanele supraponderale

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Grăsimea de pe burtă
Grăsimea de pe burtă

Obezitatea, risc de mortalitate COVID-19, independent de bolile cardiometabolice și de alte comorbidități, spun experții.

Într-un articol din „Nature Review Endocrinology", autorii Centrului German pentru Cercetarea Diabetului (DZD), a Spitalului pentru Copii din Boston și Harvard T.H. Școala Chan de sănătate publică solicită mai multe cercetări despre relațiile de obezitate, distribuția disproporționată a grăsimilor și afectarea sănătății metabolice cu severitatea COVID-19.

Autorii susțin că majoritatea studiilor care au raportat comorbidități la pacienții cu COVID-19 nu au furnizat date despre greutatea corporală și înălțimea, care sunt utilizate pentru a estima masa țesutului adipos, prin calcularea IMC.

În Comentariul lor, de asemenea, rezumă pe scurt concluziile de cercetare noi, derivând în parte din articole care nu au fost încă supuse reviziei de la egal la egal, indicând că excesul de greutate și, în special, obezitatea se pot asocia cu un risc substanțial de severitate COVID-19. Aceste studii sugerează că acest risc este independent de bolile cardiometabolice și de alte comorbidități.

Autorii discută apoi posibilele mecanisme care explică această relație. Printre ele disfuncția respiratorie în obezitate poate duce la pneumonie asociată hipoventilării și stres cardiac indus de hipoxie.

Mai mult, aceștia subliniază că nu numai calculul IMC, dar și măsurarea circumferinței taliei și a nivelului de glucoză și insulină, care pot fi utilizate pentru a determina prezența prediabetului și a rezistenței la insulină, pot fi importante, deoarece acești parametri sunt determinanți independenți ai bolilor cardiometabolice, pneumoniei și mortalității.

 

Cercetarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel